Iz ljubavi prema životu...

 

Top 5 vegetarijanskih blogova koje trebate pratiti!

Top 5 vegetarijanskih blogova koje trebate pratiti!

Većina ljudi kuha na dnevnoj ili čak tjednoj bazi te, prije ili kasnije, upadne u rutinu istih recepata, istih sastojaka i načina pripreme jela. Prije bismo taj problem rješavali kupujući razne kuharice, telefonskim razgovorom s mamom ili bakom, gledajući kulinarske emisije… Međutim, u svijetu trenutačno postoji velik broj talentiranih blogera koji kreiraju nevjerojatne i zdrave obroke svaki tjedan. 

Upravo zbog velikog izbora blogova odlučili smo za vas izdvojiti top 5 vegetarijanskih blogova za koje smatramo da će vas inspirirati i potaknuti na eksperimentiranje namirnicama. Savjeti tih blogova, manje – više, sve su što vam je potrebno. Ako i niste vegetarijanac, bilo koja od tih stranica može vam pružiti puno ideja jer se na svakom blogu nalazi svojevrsno slavljenje sezona i strast za kuhanjem na zdrav, pristupačan i autentičan način.

1. Sprouted Kitchen

Kreirano od strane kalifornijskoga para Sare i Hugha Fortea, Sprouted Kitchen, na najbolji način predstavlja zdrav i zeleni životni stil koji bilo koju osobu može učiniti ljubomornom na njihov pristup zdravlju i prehrani. Od prvog trenutka kada smo otvorili njihov blog i izgubili se među morem zapanjujućih fotografija, znali smo da taj blog moramo uvrstiti u svojih top 5.

1

2. Vegetarian’Ventures

Vegetarian’Ventures, kreativan je blog namijenjen iskorištavanju lokalnih i sezonskih sastojaka na zdrav i estetski privlačan način. Prilikom posjete bloga imali smo osjećaj da smo slučajno nabasali na stranicu nekog restorana zbog velikog izbora recepata i kategorija istoga. Spajajući profesionalno iskustvo s osobnim inspiracijama, taj nam blog daje uvid u srž osobe koja je strastvena oko toga čime se bavi i želi to podijeliti sa svijetom.

4

3. Love & Lemons

Sljedeći blog koji smo izdvojili, Love & Lemons, vodi simpatičan par iz Austina –  Jeanine i Jack. Većinom se usredotočuju na vegetarijanska jela, ali na popisu možemo pronaći i veliki broj veganskih jela te na taj način, svojim iskustvom i znanjem, Jeanine i Jack šire svoju publiku pripremanjem  tradicionalnih recepata pretvarajući ih u zdrave i organske poslastice koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

3

4. A Couple Cooks

Sonja i Alex dokaz su da je moguće učiniti promjenu u svojemu životu mijenjajući nezdrave navike u zdrave. Pritom ih je zbližila strast za kuhanjem, ne samo jedno s drugim, već i s cijelom zajednicom.  Tijekom pisanja bloga A Couple Cooks razvili su stotine recepata koji se mogu koristiti u različitim prigodama svakodnevnog života. Kako i sami kažu, jednom kada probate “pravu” hranu, teško je vratiti se na staro.

2

5. My New Roots

“Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jedan dan u svome životu!” Vođena tom izrekom, Sarah Brittain učinila je svoju strast za kuhanjem svojim poslom. Vođena holističkim pristupom pri kreaciji jela i nutricionizmu, njezin blog, My New Roots, idealno je štivo za čitanje za one koji vole osvježavajuća i jednostavna zdrava jela.

5

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>